Stal Palousa

Nieuws 2011-2014

 

Terug                    Op de foto´s van deze website berust copyright en mogen niet zonder toestemming worden gebruikt.

 

 

Palousa-Candy naar de keuring

8 september 2013

Palousa-Candy heeft het vandaag fantastich gedaan op de Nationale Keuring van het Nederlandse Appaloosa Stamboek. Ze behaalde een 1e premie en een mooie 3e plaats. Ook mocht ze meedoen aan het mooist getekend veulen. Dat was een spannende strijd, ze bleef als 1 na laatste over, super blij met dit mooie veulen.

Candy Candy

Candy Candy

 

Palousa-Corona

6 september 2013

Palousa-Corona wordt regelmatig gereden door Roos Bax. Een mooie combinatie samen.

Corona

Kleine veulenjes worden groot

1 augustus 2013

Palousa-Candy ruim 3 maanden.

Candy Candy

 

Caprice weer drachtig

25 juni 2013

Palousa- Caprice is gescand en wederom drachtig van El Colorado (v. San Remo). Wie weet volgend jaar weer zo'n prachtig veulen als Candy..

Caprice Caprice

 

Wat groeit ze hard

25 juni 2013

Candy doet het super. Ze groeit als kool. Inmiddels is moeder Caprice gescand en wederom drachtig van El Colorado (v. San Remo).

Candy Candy

 

Genieten van de avondzon

6 juni 2013

Van zo'n mooi stel blijf je foto's schieten. Het weer is gelukkig opgeknapt en ze kunnen nu hele dagen naar buiten toe.

Candy

Candy Candy

 

Palousa-Caprice weer bij El Colorado

5 juni 2013

NAS hengst El Colorado, jaargang kampioen 2012, is de vader van ons veulen. Hij is een nakomeling van de KWPN hengst San Remo. Het eerste veulen van Caprice was een zoon van San Remo. Dit was een mooie panterbonte hengst, Palousa-San Sebastian. Deze staat in Engeland ter dekking. Omdat ons veulen Candy veelbelovend lijkt was de keuze niet zo moeilijk om nogmaals El Colorado te gebruiken. Caprice is inmiddels al geïnsemineerd en nu maar hopen dat het direct pakt.

El Colorado

 

Kleine spring in 't veld

3 juni 2013

Candy doet het prima, ze loopt al lekker overdag in de wei en het is een echte spring in 't Veld.

Candy

Palousa-Candy

30 mei 2013

Het blijft altijd moeilijk om een leuke naam te bedenken maar we zijn er uit. Het wordt Palousa-Candy. Jammer dat het zulk koud weer is. Ondanks dat het eind mei is kan ze nog niet zo lang naar buiten.

Candy Candy

Een prachtig veulen voor Palousa-Caprice

29 mei 2013

Een dag binnen de 11 maanden om klokslag middernacht heeft Palousa-Caprice haar veulen ter wereld gebracht. Alles verliep volgens het boekje. De geboortesingel deed prima haar werk en gaf netjes een telefoontje, direct een blik op de monitor en we zagen dat het begonnen was. Het veulen lag goed en de bevalling verliep heel snel. Na 4 jaar een zwart veulen op rij te hebben gegeven konden we deze keer een prachtig gevlekt veulen tegemoet zien. En ook nog eens een merrie, wat wil je als fokker nog meer!! Binnen 15 minuten stond ze al en snel daarna dronk het bij de merrie. Heerlijk dat alles zonder complicaties verliep. Nu nog een naam bedenken voor deze prachtige dame.

Candy Candy

Candy Candy

Bijna is het zover

26 mei 2013

Nog een paar dagen en dan is Palousa-Caprice uitgerekend. Ze heeft de geboortesingel inmiddels om en de camera staat ook al aan. 's Nachts houden we haar al in de gaten want je weet het maar nooit met haar. Zo staat ze nog te slapen en zo ligt er een veulen naast. We hopen dat we bij de bevalling aanwezig zijn maar we vertrouwen op de moderne techniek, dus als de singel zijn werk doet krijgen we een telefoontje naar onze mobiel. Spannend!

Caprice

 

Palousa-Celina overleden

6 september 2012

Vandaag het trieste bericht ontvangen dat Palousa-Celina is overleden. Gisteren is ze op het opfokbedrijf in de sloot gevallen. Nadat ze er uit was is ze naar haar box gebracht. Tijdens het schoonmaken stortte ze in en wilde niet meer op haar benen staan. Er is nog geprobeerd haar in banden te hangen maar het lukte niet meer. Ze had heel erg veel pijn. In overleg met de dierenarts is besloten haar in te laten slapen. Een moeilijke beslissing voor eigenaresse Tine Tersteeg die zo ontzettend blij was met deze mooie en vooral lieve merrie. Het heeft Celine niet meegezeten. Tijdens haar geboorte verloor ze haar moeder Palousa-Celesta. De eerste maanden heeft ze bij de Bemi hoeve doorgebracht waar ze met lotgenoten opgroeide. Daarna is ze naar het opfokbedrijf gegaan waar ze nu al 1,5 jaar stond. Het ging heel goed met haar en het beloofde een prachtige merrie te worden. Het heeft niet zo mogen zijn. Tine heel veel sterkte toegewenst.

Celina Celina 1 jaar

 

Kleintjes worden groot

juli 2012

Palousa-Black Jack Sparrow groeit als kool en belooft behoorlijk groot te worden. Inmiddels begint hij al lekker door zijn veulen haren te komen en verschijnt er een prachtige gitzwarte kleur. Nog even en dan mag hij bij zijn moeder weg. Mocht iemand belangstelling hebben voor deze prachtige zwarte nakomeling van Kasparow x Gribaldi laat het dan via de mail maar even weten. Voor een goed tehuis een normale prijs.

BJS BJS

 

 

Palousa-Caprice weer drachtig!!

20 juli 2012

Vanmorgen is Caprice gescand en deze keer was het gelukkig wel raak. Volgend jaar hopen we een veulen te krijgen van de goedgekeurde NAS hengst El Colorado (v. San Remo). Over een paar weken voor de zekerheid nog een keer scannen en dan hopen we volgend jaar op een gezond gespikkeld veulen.

El Colorado El Colorado El Colorado El Colorado

Palousa-Corona en Jamal

mei 2012

Palousa-Corona wordt tegenwoordig gereden door Rosanne Bax en Jamal door Laura Lam. Samen hebben zij veel plezier en het is altijd een mooi gezicht om ze samen in de bak te zien rijden.

corona en jamal corona en jaml

 

Een stoere zwarte hengst

20 mei 2012

We kunnen er geen genoeg van krijgen om foto's te maken van Black Jack Sparrow. Hij is zo lekker stoer.Het belooft echt een super mooi groot sport paard te worden. Black Jack Sparrow zal te koop aangeboden worden. Dus wie een echt sport gefokt veulen wil hebben, grijp je kans. Vader is de alleskunner Kasparow en de vader van de moeder de welbekende Gribaldi (de papa van Totilas).

BJS

 

Black Jack Sparrow.

3 mei 2012

Het gaat heel goed met het veulen. Inmiddels heeeft hij de mooie naam Black Jack Sparrow gekregen. Overdag gaat hij al lekker met moeder Caprice naar buiten en vindt het heerlijk om door het land te rennen.

BJS BJS

 

Een zwart hengstveulen voor Palousa-Caprice

1 mei 2012

Vannacht om 3 uur werden we gebeld door de telefoon van de birth alarm. En ja hoor, het was zo ver. Snel naar de stal. De bevalling verliep heel voorspoedig en we verwelkomde wederom een zwart veulen, dit keer een hengst. Helaas dus weer geen stippen. Maar ook nu weer prachtig gebouwd, mooi volbloed type. Op een klein kolletje na verder geen aftekeningen. Het veulen was lekker vlot en al vrij snel stond het overeind en kon het opzoek naar de melkbar. Caprice is een super goede moeder, ze is heel relaxt en laat ook ons prima in haar stal toe.

 

 

 

Hoogzwangere Palousa-Caprice

april 2012

Nog even en dan is het zover. Over een paar daagjes is Caprice al op de 11 maanden. Ze begint al wat tekenen te vertonen en omdat we graag bij de bevalling aanwezig zijn hebben we een birth alarm smart aangeschaft. Dus als het goed dan krijgen we op het moment dat het zover is een telefoontje...... ja ja, de techniek staat voor niets. Daarbij ook nog de camera en de monitor naast het bed. We zijn benieuwd of het allemaal werkt. Caprice is drachtig van de zwarte trakehner Kasparow.

caprice drachtig caprice drachtig

 

 

Palousa-Carice PROK

december 2011

Het is altijd weer leuk om informatie te ontvangen van dieren die door ons gefokt zijn. Palousa-Carice (Voice x Palousa-Caprice) is als veulen verkocht aan Wilma Kooijman. Inmiddels is Carice alweer 3 jaar en heeft ze haar plekje in de opfok ingeruild voor een plekje op pensionstal Lucky Stable, vlakbij ons in de buurt. In 2012 zal ze dan ook beleerd gaan worden. Maar voordat dit zo ver is heeft Wilma haar laten keuren en heeft ze bij het KWPN het PROK certificaat behaald. Hier zijn we natuurlijk super trots op want er zat een hele mooie uitslagenlijst bij. Wilma van harte gefeliciteerd met je mooie zwarte merrie!

carice carice

 

 

Palousa-San Sebastian een springtopper

november 2011

San Sebastian wordt in Engeland momenteel uitgebracht in 1.20 m. parcoursen en doet dit super. Hij heeft recentelijk ettelijke malen gewonnen en ook tweede plaatsen, aldus eigenaresse Elsa Strandberg. We ontvingen een mooie foto welke ook staat afgebeeld in de nieuwe kalender van Sportaloosa in Australië.

san sebastian


Palousa-La Bella naar het opfokbedrijf

23 september 2011

Kleine veulentjes worden groot. Morgen vertrekt La Belle al weer naar opfokbedrijf de Vrijhoeve. Onze 3e zwarte Voice dochter op rij uit Palousa-Caprice is verkocht aan Tine. Tine we wensen je heel veel geluk met deze mooie zwarte merrie.

la bellela belle la belle

la belle

Palousa-Cybella overleden

18 juni 2011

Met pijn in ons hart hebben we vandaag moeten besluiten om Cybella in te laten slapen. Ze is 24 jaar geworden. We hebben fantastische jaren met haar gehad. Cybella (v. Mackael Grey, m. Palousa) was onze eerste panterbonte merrie. Ze heeft in haar jonge jaren heel wat schitterende keuringsresultaten behaald. In 1987 werd ze veulenkampioen, waarna ze 1 keer het Reservekampioenschap behaalde, alsmede 2 keer het Nationale Kampioenschap. Ze was ster, preferent en ook keur. Dit wist ze te behalen door de IBOP proef af te leggen bij het KWPN. Ze scoorde toen zelfs een 9 voor het springen. 4 keer wist ze bestgaand rijpaard te worden. Ook in de sport deed ze het goed, ze kon super springen en we waren startgerechtigd voor de Z dressuur. Ook heeft ze een aantal jaar meegedaan met het showteam van het Appaloosa Stamboek. Ze bracht ons maar liefst 12 veulens, waarvan 7 panterbonte veulens en 5 eenkleurigen, waaronder onze trots Palousa-Caprice en de goedgekeurde hengst Palousa-Sturdy-Fellow. De laatste jaren genoot ze van een welverdiend pensioen. Het zal voorlopig wel vreemd zijn dat ze niet meer tussen de andere paarden en ponies in het land loopt.

cybella cybella cybella cybella

 

 

Caprice is drachtig

16 juni 2011

Na 3 jaar een mooi zwart merrieveulen te hebben gekregen van Voice gaan we dit jaar voor de zwarte trakehner hengst Kasparow. We zijn al jaren een trakehner fan en houden van een paard met veel bloeduitdrukking. En het begin is er, vanmorgen is Caprice gescand en was het kleine vruchtje al te zien. Voor de zekerheid zullen we het over 3 weken nog een keer controleren en als alles goed blijft gaan hopen we volgend jaar weer een mooi veulen te krijgen. Kasparow is een mooie hengst die zich al dik heeft bewezen, een alleskunner die het zowel in de dressuur, springen en de eventing het super heeft gedaan. Ook was hij al eens Trakehner van het jaar.

caprice kasparow Kasparow

 

Corona en Nikki doen mee aan clinic met Tineke Bartels en Imke Schellekens

4 juni 2011

Vandaag mocht Corona, samen met Nikki, deelnemen aan een dressuurclinic met Tineke Bartels en haar dochter Imke Schellekens. De clinic werd georganiseerd door pensionstal Lucky Stable. Echt tof dat Corona mee mocht doen. Tineke en Imke zijn echte professionals en dat was goed te merken, echt super hoor. Corona stond er top bij, gewassen en met keurige knotjes. Het was spannend hoe ze zou reageren met een tribune vol mensen maar het ging echt heel goed. In het begin vonden zowel Nikki als Corona het heel spannend, maar na een poosje stuurde Nikki Corona heel netjes langs de tribune heen. Tineke en Imke waren ook heel enthousiast over de combinatie en na afloop wilde ze zelfs nog wat meer over de Appaloosa´s weten. Imke reed ook nog een mooie kur op muziek.

clinic clinic clinic

clinic clinic na afloop apetrots

 

Celina

mei 2011

Regelmatig wordt aan mij gevraagd hoe het met Celina, ons moederloos veulen van vorig jaar, gaat. Celina doet het super, ze is al flink gegroeid en een echte jaarling geworden. Ze doet niet onder voor haar paardenvriendinnen waarmee ze op een opfokbedrijf staat.

celina celina

Celesto

mei 2011

Celesto is inmiddels al weer 2 jaar. Hij is echt super mooi aan het worden en krijgt al een flinke maat. Hij loopt nog steeds bij zijn vriendjes op het opfokbedrijf waar hij een opvallende verschijning is. Voor de liefhebber, hij is te koop.

cekesti celesto

La Belle onze kleine Totilas

20 mei 2011

Ze is pas 18 dagen, maar wat is het een genot om naar onze kleine La Belle te kijken als ze door het land draaft. Als een kleine Totilas kan ze gaan, maar dat kan ook niet anders als je vader Voice heet en je moeder een dochter van Gribaldi is.

la belle la belle

 

 

Toch weer te paard.....

14 mei 2011

Na 2 jaar niet meer op een paard te hebben gezeten heb ik vandaag toch weer de stap gewaagd. Een hele overwinning voor mezelf! Drie jaar geleden ben ik er zodanig van af gevallen dat ik een rugwervel brak. Revalidatie was het gevolg. Nadien heb ik nog een paar keer op Caprice gereden maar m´n zelfvertrouwen was zodanig weg dat ik er helemaal mee ben gestopt. Nu ben ik vooral met de ponies in de mensport bezig, waaronder marathonwedstrijden. Ha ha, net alsof dat niet gevaarlijk is. Omdat 1 van de 2 bijrijdsters is gestopt met Corona leek het mij leuk om het zelf weer te proberen. Corona voor de zekerheid eerst maar even gelongeerd en ook de thiedeman teugel om gedaan (eigenlijk helemaal niet nodig maar puur voor m'n zelfvertrouwen dat ik alles in de hand kon houden). Het was echt weer wennen maar na een paar rondjes stap lekker rond gedraafd. Corona was super braaf, dus dit ga ik beslist vaker doen.

Corona Corona

 

 

Even voorstellen.....Palousa-La Belle

3 mei 2011

Vanmorgen heeft Palousa-Caprice (v. Gribaldi) ons verrast met een prachtig zwart merrieveulen. Vijf dagen binnen de elf maanden heeft ze geheel onverwachts haar veulen ter wereld gebracht. Ze was er klaar voor, maar gaf verder geen enkel teken dat het al zo ver was. 's Nachts om 3 uur nog even gekeken, toen stond ze rustig te slapen. 's morgens om 6 uur liep het kleine ding er al bij. We zijn blij dat alles goed is verlopen. We hadden stilletjes op een stippelveulen gehoopt maar dit is toch echt een black beauty hoor. Prachtig getekend met een wit kolletje en achter 2 witte sokjes. Het 3e zwarte merrieveulen op rij uit de combinatie Voice x Caprice, We noemen haar Palousa-La Belle. Inmiddels heeft ze al lekker in de wei gelopen en heeft ze laten zien over zeer soepele beweging te beschikken, maar dat kan ook haast niet anders met zulke ouders.

la belle la belle

la blle la belle

Nog maar een paar weekjes te gaan....

april 2011

Nog twee weekjes en dan is Caprice uitgerekend. Voor ons breekt dan weer een spannende tijd aan. Na het verlies van Celesta vorig jaar kijken we nu toch met extra spanning naar de bevalling uit. We hopen dat dit keer alles goed mag gaan. Caprice heeft een behoorlijke buik en begint al een uier te krijgen. De kraamkamer is in gereedheid gebracht en de camera kan binnenkort 's dus nachts weer aan. Caprice is drachtig van de mooie zwarte KWPN hengst Voice. Twee keer eerder heeft ze uit deze combinatie een mooi zwart merrieveulen gekregen, dit keer hopen we natuurlijk op stippels, maar vooral op een voorspoedige bevalling.

caprice voice

 

Lekker weer het land in

april 2011

Door het fantastische weer van de laatste weken is het land al droog genoeg voor de paarden. Wij hebben veengrond en in de winter is dit veel te drassig. Heerlijk dat ze al zo vroeg in het jaar al een aantal uren per dag gras kunnen eten.

voorjaar Cybella en Corona

 

Palousa-Corona en Nikki

april 2011

Nikki rijdt inmiddels al weer een klein half jaartje op Corona en ze zijn samen inmiddels een mooie combinatie geworden. Tijd dus om weer wat foto's te maken. Vorige week hebben we Corona meegenomen naar de binnenbak van Lucky Stable. Voor Corona was dit een hele ervaring maar ze gedroeg zich voorbeeldig. Ze liep gemakkelijke de trailer op, voor de zekerheid hadden we onze pony Twinkie meegenomen. Dit gaan we vaker doen en als alles goed gaat zal er in de komende tijd vast wel een wedstrijdje inzitten. Daphne, de 2e berijdster van Corona heeft aangegeven geen tijd meer voor Corona te hebben. Heel jammer natuurlijk maar bij deze Daphne nogmaals bedankt voor de tijd dat je bij ons kon zijn.

corona corona

corona corona

 

De site is bijgewerkt

 

Om alles wat overzichtelijk te houden en de pagina's snel te kunnen inlezen is het nieuws van voorgaande jaren over een aantal pagina's verdeeld. Klik op bovengenoemde vakjes om het nieuws van voorgaande jaren te lezen.

Tevens zijn diverse pagina's weer wat bijgewerkt dus kijk gerust ook eens op de andere pagina's.

Wil je weten waar de door ons gefokte hengsten ter dekking staan klik dan op de pagina Hengsten

 

Palousa-Content goedgekeurd bij het NAS

22 november 2011

Trots laten wij weten dat de door ons gefokte hengst Palousa-Content vandaag is goedgekeurd bij het NAS. De zoon van Palousa-Celesta en Peru's Scen Tao is in eigendom van Akke Postma uit Wouterswoude. Door hengstenhouderij Cazemier is Content klaargemaakt voor de keuring. Hij stond er erg mooi bij. Geweldig om ons fokprodukt vandaag weer op de keuring terug te mogen zien. Akke, van harte gefeliciteerd en we hopen dat je nog lang plezier van je mooie hengst mag hebben. Meer info over Content, kijk op Palousa-Content

Mocht iemand geïnteresseerd zijn voor een dekking met Palousa-Content, het telefoonnummer van Akke is: 0511-421462 of 0622190604.

Content content

Opgesteld voor de jury

content content

Content heeft een prachtig hoofd

content content

3e bezichtiging, los door de baan

content

Geheel ontspannen toont Palousa-Content zijn goede beweging.

Terug