Stal Palousa

Nieuws 2009

 

Terug                    Op de foto´s van deze website berust copyright en mogen niet zonder toestemming worden gebruikt.

 

Palousa-Choice in Zwitserland

december 2009

In september is Choice afgereisd naar Zwitserland. Het gaat heel goed met hem en zijn nieuwe eigenaren zijn helemaal enthousiast over hem. Op de foto staat hij bij hen in de tuin met de bergen op de achtergrond.

c

 

 

Genieten in de sneeuw

december.2009

Ondanks de vele sneeuw zijn de paarden toch elke dag lekker naar buiten geweest. Vooral Corona genoot er zichtbaar van.

p p

c c

 

Onze sneeuwvlok Palousa-Celesta heeft extra sneeuwvlokken

december 2009

Het was een prachtig gezicht om Celesta in de sneeuw te zien. Nadat de sneeuw op haar rug begon te smelten ontstonden er mooie grote witte sneeuwvlekken.

c c

 

Palousa-San Sebastian

november 2009

Vanuit Engeland hebben we bericht ontvangen dat Palousa-San Sebastian is goedgekeurd bij het British Sports Horse Register en Champion 2009 van zijn klasse is geworden. We feliciteren graag eigenaresse Els met dit fantastische resultaat.. 

s

 

 

De laatste veulens zijn vertrokken

15.10.2009

Ook Palousa-Celesto en Palousa-Carice zijn naar hun nieuwe plek vertrokken. Beiden zijn naar een opfokbedrijf gegaan om de komende jaren lekker te kunnen groeien en te kunnen spelen met leeftijdgenoten. We wensen de nieuwe eigenaressen heel veel geluk met hun veulen en hopen dat ze voorspoedig mogen opgroeien en over 3 jaar een mooie carriere als sportpaard tegemoet gaan.

 

 

Palousa-Choice afgereisd naar Zwitserland

14.9.2009

Vandaag was het zover, Palousa-Choice is op transport gegaan om naar zijn nieuwe eigenaresse in Zwitserland te gaan. Internationaal Paardentransportbedrijf Potijk heeft hem vanmiddag opgehaald en a.s. woensdag zal hij in Zwitserland aankomen. Met een beetje weemoed nemen we afscheid van Choice. Hij was het 12e en tevens laatste veulen van Palousa-Cybella. Zij is nu 22 jaar oud en mag lekker van haar oude dag genieten. Hiermee sluiten we toch een periode af van een bijzondere fokmerrie en zo'n apart getekend veulen als Choice krijg je niet zo snel weer. We hopen dat de nieuwe eigenaresse veel plezier aan Choice mag beleven.

 

choice Choice

choice choice

 

 

Palousa-Corona voor 2e keer Nationaal Kampioen!

6.9.2009

Palousa-Corona heeft zich gisteren weer super laten zien op de Nationale Keuring in Kootwijk. Ze was in een prima keuringsconditie en de jury vond haar een prachtige rijtypische merrie met zeer sterke bewegingen. Ten opzichte van een jaar geleden heeft ze zich heel goed ontwikkelt, ze is gegroeid en heeft mede doordat zij ook onder het zadel wordt gereden veel meer bespiering gekregen.

Onze pony's Twinkie van Veldzicht en haar veulen Twingo van het Bovenland waren ook mee. Ook Twinkie liet zien dat zij super kan bewegen. De jury was heel lovend over haar, ze stond 1a in haar rubriek en bleef uiteindelijk bij de beste 5 over tijdens de kampioenskeuring. Dit keer geen titel voor haar maar wat zijn we blij met deze kleine topper. Twingo werd als 2e geplaatst in zijn rubriek en ontving een 2e premie.

Corona Corona Corona

Twingo Twinkie

 

 

Palousa-Celesta en Palousa-Celesto zijn weer thuis

19.07.2009

Nu Palousa-Celesta weer drachtig is konden we haar met haar veulen Palousa-Celesto gelukkig ophalen uit Friesland. Celesto was flink gegroeid en kan nu lekker met zijn nieuwe kameraadje Choice spelen in het land. Ze moeten nog even aan elkaar wennen maar ze vonden het reuze spannend om met elkaar kennis te maken. Choice werd helemaal enthousiast.

celesto choice

Palousa-Celesta, Palousa-Celesto, Palousa-Cybella en Palousa-Choice

 

Palousa-Caprice en Palousa-Celesta zijn drachtig

19.07.2009

Beide merries zijn drachtig gescand. Palousa-Caprice is weer van de KWPN hengst Voice geïnsemineerd en Palousa-Celesta wederom van Peru's Scen Tao. Palousa-Cybella laten we niet meer dekken, zij is inmiddels 22 jaar en mag bij ons van haar oude dag genieten. Ook de ponies Twinkie en Vanaty zijn niet bij de hengst geweest, beiden staan nu regelmatig voor de menwagen en daarnaast wordt Vanaty ook nog gereden door Vincent.

 

Onze ponies

12.07.2009

Mocht je ook op de hoogte willen blijven van onze ponies, kijk dan eens op de nieuwspagina van Stal van het Bovenland.

bovenland 

 

 

Palousa-Choice en Palousa-Carice

24.06.2009

De veulens groeien hard. Voor dat je het weet mogen ze al weer bij hun moeder vandaan. Carice en Choice zijn beiden al verkocht. Choice zal over een paar maandjes afreizen naar Zwitserland. Carrice blijft dichterbij, zij gaat naar Wilma Kooijman. Wilma heeft helaas dit jaar een dood geboren merrieveulen bij haar eigen merrie gekregen maar is reuzeblij met haar nieuwe veulen Carice. Palousa-Celesto staat nog met zijn moeder bij de hengst in Friesland. Hopenlijk kunnen ze snel weer naar huis.

Palousa-Choice, ik blijf me verbazen over zijn prachtig gevlekte benen.

carice h

Palousa-Carice is erg verbleekt door de zon, maar over een paar maandjes zal ze weer prachtig zwart zijn.

 

Palousa-Celesto voor het eerst naar buiten

16.05.2009

Palousa-Celesto is nu 2 dagen oud en mocht vandaag voor het eerst naar buiten. Hij had daar veel zin in, keek zijn ogen uit maar ging al snel op ontdekking uit.

celesto celesto 2 dagen oud

celesto celesto

 

 

Palousa-Celesta heeft een veulen

14.05.2009

We moesten er behoorlijk lang op wachten maar op 17 dagen na de 11 maanden, heeft ook Palousa-Celesta eindelijk haar veulen gekregen. Maar het was het wachten waard, het is een heel mooi panterbont hengstveulen geworden met zowel zwarte als bruine stippen. Het belooft een flinke grote jongen te worden. We hebben hem Palousa-Celesto genoemd. Op de foto's is Celesto net geboren.

celesto celesto

celesto celesto 1 uur oud

 

 

Palousa-Choice voor het eerst naar buiten

09.05.2009

Palousa-Choice mocht vandaag voor het eerst naar buiten. Het is een prachtig gezicht om dit kleurrijke stel in het land te zien lopen.

Choice Choice

Choice Choice

 

 

 

Palousa-Cybella heeft een veulen

07.05.2009

Palousa-Cybella heeft vanmorgen een schitterend zwart panterbont hengstveulen gekregen. Vader is de zwarte dressuur KWPN hengst Voice (De Niro x Rohdiamant x Doruto). Het veulen ziet er groot en veelbelovend uit met echt een prachtige tekening. Het was een pittige bevalling voor Cybella maar met wat hulp verliep het prima. Het veulen heet Palousa-Choice.

Choice 2 uur oud

 

 

 

 

Palousa-Caprice heeft een veulen

29.04.2009

Palousa-Caprice heeft vanmiddag een mooi zwart merrieveulen kregen. Helaas geen stippels dus, het heeft de kleur van haar vader, de zwarte KWPN hengst Voice, meegekregen. Het is een mooi chique hoogbenig veulen en het beweegt heel soepel. De bevalling verliep zeer voorspoedig en Caprice is een voorbeeldige moeder. We noemen het veulen Palousa-Carice.

Carice 2 Carice 1 dag oud

 

 

 

Palousa-Corona onder de zadel

26.04.2009

Palousa-Corona is sinds een paar weken in training om beleerd te worden. In juni wordt ze al weer 4 jaar dus het wordt tijd dat ze aan het werk gaat. Doordat ik zelf, vanwege m'n rug, niet in staat ben om haar te beleren heb ik Petra de Jong bereid gevonden om dit op zich te nemen. En dat doet Petra super! Op een zeer rustige wijze, klassieke manier, traint ze Palousa-Corona. Gelukkig heb ik ook iemand gevonden die Corona voor mij gaat rijden. Jona Landstra zal dit gaan doen en inmiddels is zij samen met Petra volop aan de gang met Corona. Op de foto's zit Jona er voor de 2e keer op en zo te zien hebben beiden er veel plezier in..

Corona odz Corona odz2

 

 

 

De site is weer ge-up-dated

1.02.2009

Stal Palousa

Ongetwijfeld heeft u gemerkt dat vanaf maart 2008 de site niet meer werd bijgewerkt. Door een nieuwe computer waren er problemen met de software van de website en ook was de webruimte vol en moesten we dus op zoek naar een nieuwe provider. Vervolgens maakte ik een ongelukkige val van mijn paard en brak hierbij een rugwervel . Na een week ziekenhuis en lange revalidatie thuis ben ik weer aardig herstellende. Inmiddels heb ik de laatste nieuwtjes van Stal Palousa er weer op staan en bent u weer helemaal op de hoogte van het reilen en zeilen van onze gestippelde viervoeters.

 

 

Terug