Stal Palousa

Nieuws 2007

 

Terug                    Op de foto´s van deze website berust copyright en mogen niet zonder toestemming worden gebruikt.

 

Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

22.12.2007

Wij wensen alle Appaloosa liefhebbers een fantastisch 2008 toe.

 

 

 

 

Onze sneeuwvlokkenbonte Palousa-Celesta met extra witte vlekjes

 

 

 

Palousa-Caprice en Palousa-Corona op olieverfschilderij

6.09.2007

Vandaag ontving ik een verrassende mail van Bernice Nuijten. Zij is al enige tijd bezig met tekenen en sindskort met het maken van olieverfschilderijen. Om te oefenen met olieverf heeft zij 2 paarden van onze site getekend en als voorbeeld gebruikt. Nou het resultaat mag er wezen!! Oordeel zelf maar. Bernice heeft haar eigen site, daar zijn nog meer schilderijen op te bewonderen, kijk op: wannahavehorses.nl. 

 

Palousa-Caprice en Palousa-Coronas.nl

 

 

 

Palousa-Caprice pakt 5e Nationale Titel!!!

1.09.2007

Wat een paard, wat een merrie, wat zijn wij super blij met onze kanjer. Palousa-Caprice sleepte op de Nationale Keuring van het 40 jaar jubilerende stamboek voor de 5e keer de Nationale Titel in de wacht!

Destijds voor de eerste keer Kampioen worden was al geweldig, maar dat we dit zelfs 5 keer zouden meemaken, hadden we van te voren niet kunnen bedenken. 

"Een compleet rijpaard met heel veel uitdrukking" aldus de juryvoorzitter Jan ter Mors. Ook de andere juryleden waren vol lof. Caprice was in topvorm, perfect in keuringsconditie en wist zich prima te presenteren. Op het voorterrein stond ze koel om zich heen te kijken en in de ring alleen maar willen lopen en nog eens lopen. De voorbrenger kon het nauwelijks bijbenen. 

Een paar dames kwamen het keuringsterrein op, zagen Caprice staan en zeiden tegen ons: Wat heeft dit paard een uitstraling, ze staat om zich heen te kijken alsof ze de Koningin is. Onze koningin!

Ter ere van het 40-jarige jubileum kreeg Caprice een koningin waardig blauw statiedeken met gouden bies en het logo van het stamboek er op afgebeeld. Prachtig! Daarnaast nog een fraai kampioenslint en een grote beker.

Reserve-kampioen werd de merrie Magic Felicity, een dochter van de hengst Palousa-Convenance. Deze ook zwart panterbonte merrie is eigendom van Anita de Heij te Leeuwarden. Anita ook jij gefeliciteerd met dit mooie resultaat!

Onze pony, Twinkie van Veldzicht liet zich ook heel goed zien en werd 1A geplaatst in haar rubriek en is Ster geworden!

Ook daar zijn we natuurlijk hartstikke blij mee.

 

Palousa-Caprice

 

 

 

Palousa-Celesta en Palousa-Content terug uit Denemarken

17.08.2007

Na 2 maanden in Denemarken te hebben gestaan hebben we Palousa-Celesta met haar veulen Palousa-Content weer opgehaald. Nadat Celesta op natuurlijke wijze gedekt was door Figaro bleek uit een echo dat ze niet drachtig was. Helaas besloot Celesta vervolgens om niet meer hengstig te worden ondanks een hormoon behandeling. Uiteindelijk hebben we dan ook besloten om haar maar weer op te halen. Heel erg jammer dat het deze keer niet is gelukt ondanks de moeite en de lange reis die we hiervoor hebben gemaakt. Content is in de periode dat hij in Denemarken was flink gegroeid en belooft dan ook een heel groot paard te worden. De reis verliep weer heel voorspoedig. Thuisgekomen liet Content zien niet verlegen te zijn en probeerde al snel kontakt te zoeken met ons merrieveulen Palousa-Valerona.

 

Hee, hoor ik daar een bekende trailer?

 

Ja hoor, ze komen ons weer ophalen

 

 

Palousa-Content groeide in Denemarken in 2 maanden uit van een vertederend veulentje tot een zeer zelfverzekerd veulen.

 

Voor meer foto´s van Palousa-Content zie de webpagina Aanbod en/of Fokproducten

 

 

 

Palousa-Cybella drachtig van Voice

22.06.2007

Palousa-Cybella is vandaag drachtig gescand van de zwarte KWPN hengst Voice (De Niro x Rohdiamant x Doruto pref,). 

Voice voert super mooi dressuurbloed, Vader de Niro voert het bloed van de dressuurgrootheid Donnerhall en grootmoeder Gelbria is de moeder van de goedgekeurde hengst OO Seven en Kadans. Overgrootmoeder Ilbria is de moeder van het wereldberoemde dressuurpaard Olympic Barbria. Voice staat in training bij dressuuramazone Imke Schellekens-Bartels.

Hopenlijk gaat alles goed en krijgt Palousa-Cybella eind mei 2008 een mooi veulen en wie weet dan wel met spikkels!

 

     

              Palousa-Cybella met Palousa-Valerona                                 Voice                                                      

 

 

 

Palousa-Celesta en Palousa-Content naar Denemarken

15.06.2007

Palousa-Celesta is samen met haar veulen afgereisd naar Denemarken om daar gedekt te worden door de zwart panterbonte Knabstrupper hengst Figaro af Hallundbaek. Ondanks dat Content slechts 6 dagen oud was verliep de 12 uur durende reis prima. Onderweg lag Content regelmatig lekker in de trailer te slapen. Ook Celesta kwam fit uit de trailer, doordat zij vaker in de trailer heeft gestaan kent ze geen enkele stress hiervoor. We werden hartelijk welkom geheten in Denemarken en kregen natuurlijk een rondleiding op de Sartor Knabstrupper fokkerij. Daar staan circa 20 Knabstruppersmerries. Bij aankomst was er net een mooi gevlekt veulen van Figaro geboren. Natuurlijk werden ook de hengsten bekeken. Naast Figaro zijn er nog 2 andere hengsten aanwezig.  Na een overnachting zijn we de volgende ochtend weer met een lege trailer naar huis gereden. Nu maar hopen dat Celesta snel drachtig wordt en dat zij hopenlijk weer net zo´n mooi veulen krijgt als 2 jaar geleden toen Palousa-Corona is geboren uit dezelfde combinatie.

 

Palousa-Celesta en Palousa-Content in Denemarken, nieuwsgierig kijkend naar de aankomende Knabstruppermerries.

 

De merries hebben een aantal hectaren heuvelachtig land tot hun beschikking.

 

Een stippelpaard uit Holland??? dat moeten we eens van dichterbij bekijken.

 

 

            

De hengst waar het allemaal om begonnen is: Figaro af Hallundbaek

 

 

 

Pas de Deux

12.06.2007

Palousa-Caprice en Palousa-Corona hebben soms dolle pret in het land. Maar soms wordt er ook serieus geoefend voor een heuse Pas de Deux!

     Palousa-Caprice en Palousa-Corona

 

 

 

Palousa-Content

10.06.2007

Palousa-Celesta, dochter van de zwarte trakehner hengst Balzflug heeft vanmorgen een prachtig zwart/bruin panterbont hengstveulen gekregen. We zijn super tevreden met dit mooie veulen en het heeft dan ook de naam Palousa-Content gekregen. De Appaloosahengst Peru´s Scen Tao tekende voor het vaderschap. Content lijkt veel belovend, is mooi gebouwd, krijgt maat en heeft nu al veel zelfhouding en "veer" in zijn beweging. Het was prachtig weer dus de bevalling kon buiten plaatsvinden. Het toeval wil dat Celesta net als vorig jaar ook op zondagmorgen om 11 uur is bevallen. Palousa-Content zal voor de verkoop aangeboden worden.

       

zojuist geboren                                                                            wauw, dat is even wennen

 

 

de eerste voorzichtige stapjes                                                er valt veel te verkennen

 

4 uur oud                                                                        en al een mooi aktief achterbeen

 

 

 

Palousa-Valerona

05.05.2007

Vandaag is Palousa-Cybella bevallen van een gezond donkerbruin merrieveulen. Cybella was nog net niet op de 11 maanden maar gelukkig is alles goed gegaan. Het is een chique veulen met een mooi hoofdje, ze lijkt veel op haar vader Valeron (v. Sandro Hit), ze heeft nagenoeg dezelfde aftekening. We hebben haar dan ook Valerona genoemd. Geen Appaloosa dus dit keer maar Valerona belooft zeker een heel mooi rijpaard te worden en zal voor de verkoop aangeboden worden.

 

            

  zojuist geboren                                                                     2 dagen oud

 

  

 

Valeron    Sandro Hit

 

 

 

De paarden weer lekker in het land

25.04.2007

Overal zie je de paarden al weer lekker in het land lopen. Ook bij ons gaan ze overdag naar buiten en doen ze zich te goed aan het malse gras. Om de dag wordt het schrikdraad een stukje verzet en dan staan ze met z´n drietjes op een rij om zo snel mogelijk het lekkere gras naar binnen te werken.

 

v.l.n.r. Palousa-Corona, Palousa-Cybella en Palousa-Caprice

 

 

 

 

Stal Palousa aanwezig op Hoefse Hobbydag

21.04.2007

In ons dorp De Hoef is voor het eerst een Hobbydag georganiseerd. 25 enthousiaste hobbyisten toonden hun werk, vertelden er over en gaven voorlichting, demonstraties en workshops. Meer dan 500 bezoekers bezochten deze Hobbydag. Stal Palousa was hierbij ook aanwezig met een mooie powerpoint presentatie, foto´s, folder etc.. De bezoekers vonden het geweldig om meer van de paarden te weten te komen. Menigeen had onze paarden wel eens in het land zien lopen maar geen idee hoe deze fokkerij in elkaar steekt. De burgemeester opende de dag en ook zij was zeer onder de indruk van het stippelpaard en nam graag de folder mee naar huis om thuis de website nog eens te kunnen bekijken. Kinderen konden kiezen uit een leuke kleurplaat met een paard en/of pony er op en gingen enthousiast aan het kleuren. Naast de informatie over onze paarden had ik ook wat schilderijen meegenomen die ik heb gemaakt. We konden terugzien op een hele gezellige dag die zeker voor herhaling vatbaar is. 

 

 

 

 

 

De eerste veulens dit jaar van Palousa-Sturdy Fellow zijn geboren.

 

Bij de fam. Dijkstra (Peru´s Stables) in Hallum zijn de eerste veulens van Palousa-Sturdy Fellow geboren.

Een heel mooi  zwart schabrakbont hengstveulen en een prachtig zwart panterbont merrieveulen.

 Voor meer informatie over Palousa-Sturdy Fellow, zie de site www.appaloosahengsten.com

w.appaloosahengsten.com 

 

 Peru´s Defoda                                                                      Peru´s Pre-Cies-Sa

 

 

 

 

Zoon van Palousa-Convenance goedgekeurd op na- en herkeuring (3 maart 2007)

Op de na- en herkeuring van het NAS is de hengst Isala´s Solaris goedgekeurd. Deze hengst komt uit de twee meest bekende merrielijnen van het Nederlandse Appaloosa Stamboek. De moeder van Solaris is de bekende ster preferente merrie Soleil van Isala´s Appaloosa´s (Zuzanne Miezgiel). Deze merrie is ook de moeder van Oleander en Isala´s Oriënt. Palousa-Convenance, zoon van de ster, keur, preferente en prestatiemerrie Palousa-Excellenta is de vader van Solaris. Wij feliciteren graag eigenaresse Marian Bikker-v.d.Ban met dit mooie resultaat. De prachtige panterbonte hengst was zeer professioneel getraind door de ervaren mensen van de Dalhoeve. Natuurlijk ook felicitaties voor Zuzanne Miezgiel en Melanie van Drie. En wij zijn natuurlijk heel blij dat Convenance nu een goedgekeurde zoon bij het stamboek heeft.

 

 

 

 

 

Laura van Rheenen tekent Palousa-Cybella

Laura heeft heel wat jaartjes Palousa-Cybella kunnen verzorgen. Naast paarden heeft Laura ook tekenen als hobby. Onlangs heeft ze voor school Palousa-Cybella als tekenmodel gebruikt. Met potlood heeft zij twee prachtige gedetailleerde foto´s nagetekend. Haar docent was vol lof en gaf haar voor de tekening van het oog van Cybella een 10! Laura bedankt dat ik de tekeningen mag plaatsen en nog heel veel succes met tekenen toegewenst. Je hebt beslist talent.

 

Palousa-Cybella

 

Palousa-Cybella en Black Pantera

 

 

 

Palousa-Santos in Frankrijk

Na heel wat jaartjes der dekking gestaan te hebben op Hengstenstation De Nieuwe Heuvel in Lunteren werd Palousa-Santos als rijpaard verkocht naar Friesland. Daar heeft hij niet zo heel lang gestaan en is vervolgens naar Frankrijk verkocht.

In Frankrijk heeft hij, zoals op de foto's te zien is, het prima naar zijn zin.

Als dekhengst heb je niet altijd een vrij leventje en ben je vaak gebonden aan je stal maar nu wordt hij all round ingezet.

Santos mag lekker de wei in, of naar het strand of zelfs een parcours springen.

 Als fokker geeft het veel voldoening als je weet dat je paard goed terecht is gekomen.

 

     

 

 

 

 

Palousa-Chicana doet het goed in Duitsland

 

 

Palousa-Chicana als 1-jarige

 

Palousa-Chicana (m. Palousa-Cybella, v. Sonny af Hojmark) is als 3-jarige door ons verkocht en kwam vervolgens al snel in Duitsland terecht. Inmiddels staat zij al weer heel wat jaartjes bij Knabstruppergestüt Hackmann "Aus der schützenden Hand". Deze Knabstrupperstoeterij is gelegen in Emsland (Noord-West Duitsland) en eigendom van Heinz Hackmann.

Chicana wordt daar ingezet voor de fokkerij. In de loop der jaren heeft ze heel wat veulentjes gebracht met als topper het merrieveulen Babett die daar tot "Siegerstüt fohlen" werd uitgeroepen. De meeste veulens bracht zij van de Knabstrupperhengst Baron aus der schützenden Hand.

 

     

De merries lopen daar in een prachtig omgeving                          Palousa-Chicana met haar hengsveulen van 2006 

 

      

Siegerstüt fohlen Babett Aus der Schützenden Hand                   Baron aus der Schützenden Hand

 

 

 

Palousa-Convenance voor vijfde keer Nederlands Kampioen

 

  foto Paardenrkant

 

Op de hengstenkeuring van het NAS, 20 januari 2007, heeft Palousa-Convenance zijn vijfde nationale titel behaald.

De jury was zeer lovend over de hengst en vindt hem zeer aansprekend van type met zeer goede bewegingen.

Graag feliciteren wij zijn eigenaresse Melanie van Drie die hem er weer tip top voor had staan. Ook onder het zadel liet Convenance zien een geweldig dressuur paard te zijn. De combinatie is inmiddels startgerechtigd voor de Z-dressuur.

 

 

 

Website Stal van het Bovenland online

 

 

Naast het fokken van Appaloosa rijpaarden houden wij ons sinds een paar jaar op kleine schaal bezig met de fokkerij van Mini´s en Kleine Maat Appaloosa´s. Met kleine maat bedoelen we ook echt klein, pony´s tot circa 1.15 m. Dat vinden wij een ideale maat voor kinderen om mee te beginnen. Voor deze fokkerij hebben wij een nieuwe stalnaam gekozen omdat alle paarden die onder Stal Palousa vallen ook daadwerkelijk familie van elkaar zijn en allemaal de stalnaam Palousa meedragen. Als stalnaam voor de Mini´s en Kleine Maat Appaloosa´s hebben we "Stal van het Bovenland" gekozen. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website, druk op onderstaande balk

Veel kijkplezier.

 

 

Terug