Stal Palousa

Nieuws 2006

 

Terug                    Op de foto´s van deze website berust copyright en mogen niet zonder toestemming worden gebruikt.

 

 

Palousa-Caprice, Cybella en Corona verhuisd naar nieuwe stal

Na weken van hard werken zijn de oude boxen uit de schuur bij het ouderlijk huis overgezet naar de voormalige bedrijfsloods van m´n vader. Een hele klus maar nu alles opnieuw geschuurd en geschilderd is kunnen we tevreden zijn met het resultaat.

 De oude boxen zijn weer als nieuw. `s Nachts staan de paarden apart in een box en overdag gaan ze naar de inloopstal met ruime uitloop. Daar trekken ze graag met z´n allen een sprintje en vooral Corona gaat dan heerlijk uit haar dak.

 

    

   

           

 

 

 

 

 

Geslaagd optreden Paard & Koets

Het was weer reuze gezellig op Paard en Koets. Het publiek en ook Albert West heeft genoten van onze shows. De paarden en pony´s waren soms behoorlijk onder de indruk van al het publiek en vooral van het lawaai tijdens de show van Albert West maar al met al was het een zeer geslaagd optreden. Het Stamboek wist met de stand wederom een 1e plaats te halen.

 

  Het showteam samen met Albert West op de foto

 

 

 

Palousa-Caprice naar Paard & Koets

Zaterdag 18 en zondag 19 november zal Caprice weer aanwezig zijn op de paardenbeurs Paard & Koets.

 Op zaterdag verzorgt het stamboek een kur op muziek bij het live optreden van Albert West. Met een 6 tal ruiters, alsmede 6 mini aanspanningen is hiervoor een leuke kur in elkaar gezet.

 Op zondag treedt de gehele carrouselgroep aan met de mini aanspanningen.

 

 

Paard en Koets 2005

 

 

 

Palousa-Whitsun en Palousa-Don Juan verkocht

Allebei de veulens zijn verkocht, ze mogen nog even een paar weken bij hun moeder blijven, maar daarna vertrekken ze naar hun nieuwe baasjes. Beiden krijgen een prima tehuis en zullen later als rijpaard ingezet gaan worden. 

 

  

 

 

 

Palousa-Sturdy Fellow toont afstammelingen

Op 12 september heeft Palousa-Sturdy Fellow afstammelingen getoond aan de jury.  Zijn veulens zagen er prima uit, hebben uitstraling en kunnen lekker losjes bewegen. Na afloop werd Sturdy voor het eerst onder het zadel aan het publiek getoond. Heerlijk om te zien hoe de hengst voor uit gaat, zijn zelfvertrouwen is toegenomen en ook straalt hij nu rust uit. Hij heeft enorm veel vertrouwen in zijn ruiter Willem en het was dan ook genieten geblazen om dit tweetal aan het werk te zien.

Inmiddels is het juryrapport bekend en is Sturdy Fellow officiëel goedgekeurd op zijn afstammelingen.

 

 

 

 

 

 

Palousa-Whitsun naar afstammelingenkeuring in Friesland

Op 12 september moest de grote maat Appaloosa hengst Peru´s Scen Tao nakomelingen laten zien. Al zijn geregistreerde veulens moesten aantreden, dus ook Palousa-Whitsun. ´s Morgens wassen en vlechtjes er in draaien en toen de lange reis naar Friesland maken. Ruim tweeënhalf uur rijden maar alles verliep voorspoedig. Ook Celesta kwam redelijk fit uit de wagen, ondanks haar blessure. We werden gastvrij onthaald en Celesta en Whitsun mochten in een box staan. 

Leuk om alle veulens van één vader bij elkaar te zien. Er zaten prachtige gevlekte veulens tussen, wat dat betreft vielen we uit de toon, maar Whitsun liet zich prima zien en ook de jury was enthousiast.

Na een gezellige en voldane dag vertrokken we weer de lange reis naar huis.

 

 

 

 

 

Onze topper Palousa-Caprice pakt wederom de titel

Geweldig om dit weer te mogen meemaken, wat zijn we trots op onze merrie. Op de Nationale Keuring, zaterdag 2 september 2006, heeft Caprice voor de 4e keer de Nationale Titel behaald, ze was ook al eens reserve-kampioen.

Je denkt van te voren zullen we haar wel of niet meenemen, want je kan alleen maar minder. Maar waarom eigenlijk niet, ze is nog jong en was in topconditie. En wanneer er een ander paard kampioen wordt omdat deze gewoon beter is, nou prima dan. Maar ook dit keer klonk het Wilhelmus voor Caprice. De reserve-kampioen Gravin was ook een mooie merrie. Wel leuk om te weten dat Gravin een dochter is van Palousa-Olympia. Olympia is een halfzus van Caprice, zij hebben dezelfde moeder, n.l.  Palousa-Cybella.

 

                       foto Sabrina Visser, Emmen

 

 

 

 

Palousa-Cybella en Palousa-Celesta zijn drachtig

Beide merries zijn drachtig gescand. Cybella is drachtig van de KWPN hengst Valeron (v. Sandro Hit) en Celesta is weer drachtig van de Appaloosa hengst Peru´s Scen Tao. Het veulen van Cybella wordt in 2007 half mei verwacht en het veulen van Celesta half juni.

 

 

 

Palousa-Corona 1 jaar

22 juni 2006 is Palousa-Corona 1 jaar geworden. Onze pittige merrie loopt lekker samen met Palousa-Caprice in het land.

 Ze zijn erg op elkaar gesteld en dikke maatjes.

 

 

 

 

Geboren op 5 juni 2006: Palousa-Whitsun

Op 1e Pinsterdag heeft Palousa-Celesta een chique bruin hengstveulen gekregen, geen stippels dit keer, maar het ziet er erg mooi uit. Peru´s Scen Tao is de vader. We hebben hem Whitsun genoemd, dit betekent Pinksteren in het engels. De bevalling is prima verlopen, Celesta liep lekker buiten in het land want het was heerlijk weer.

 Na de bevalling mochten ze naar binnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geboren op 7 mei 2006: Palousa-Don Juan

Palousa-Cybella heeft vanmorgen een mooi hengstveulen gekregen van de NRPS verichtingstopper Don Ruto, zoon van Don Gregory (Donnerhall) x Rubinstein.

 Don Juan is vos panterbont en ziet er veelbelovend uit.

Vanmiddag zette hij al heel even zijn eerste stapjes buiten.

 

Palousa-Don Juan, net geboren

 

 

Palousa-Don Juan, 8 uur oud

 

Voor meer foto´s zie onder Fokproducten, 2006 Palousa-Don Juan

 

 

 

De eerste veulens van Palousa-Sturdy Fellow zijn geboren

Van de hengst Palousa-Sturdy Fellow, thans in eigendom van de fam. Dijkstra te Hallum, zijn de eerste veulens geboren. Sturdy werd in 2005 voor het eerst goedgekeurd en mocht dat zelfde jaar al een mooi aantal merries bedienen.

De veulens tonen veel zelfhouding, zijn chique en hebben mooie hoofdjes en fijn beenwerk.

    

    

 

          

Peru´s Cool Concept

 

     

Chanel

 

 

 

 

 

Palousa-San Sebastian afgereisd naar Engeland

 

 

San Sebastian is op 2 februari door het Engelse transportbedrijf: John Parker International Horse Transport opgehaald en vertrokken voor zijn reis naar Engeland. Hij is verkocht aan een dressuuramazone die hem in de sport zal gaan uitbrengen. Tevens is het de bedoeling dat hij hengst zal blijven en t.z.t. aangeboden gaat worden op de hengstenkeuring. 

 

 

 

        

 

 

 

Hengstenkeuring 2006

De door Stal Palousa gefokte hengsten Palousa-Convenance en Palousa-Sturdy Fellow wisten beiden een goed resultaat te behalen op de Hengstenkeuring van 21 januari 2006. De hengsten bezetten respectievelijk een 1e en 2e plaats in hun rubriek en kregen beiden een 1e premie. Palousa-Convenance werd tevens uitgeroepen tot Nationaal Kampioen 2006.

Meer nieuws hierover op de pagina Resultaten.

 

 

 

Website Stal Palousa thans gereed

Het heeft even geduurd, maar de site van Stal Palousa is thans gereed.

Wij hopen u met deze site een indruk te geven van alle paarden welke door ons gefokt zijn.

Naast de huidige merries van Stal Palousa treft u onder "fokproducten" een overzicht aan van alle nakomelingen van de merrie Palousa. In de toekomst zal de site uitgebreid worden met gegevens van dieren die wel verwant zijn aan Palousa maar niet door Stal Palousa gefokt zijn. Mocht u hiervoor eventueel gegevens en/of foto´s beschikbaar willen stellen, dan stellen wij dit zeer op prijs.

Wij wensen u veel plezier met het bekijken van onze site.

Terug